Буковина прощається з народною артисткою України Ольгою Ільїною

Сьогодні вранці, 21 травня перестало битись серце прекрасної людини, талановитої актриси та режисера, народної артистки України Ольги Олексіївни Ільїної, людини, яка усе своє життя віддала театру.

Колектив Чернівецького академічного музично-драматичного театру
імені Ольги Кобилянської глибоко сумує з приводу непоправної втрати і висловлює співчуття рідним та близьким.
Це – непоправна втрата для усього українського мистецтва.
Пам\’ять про велику актрису назавжди залишиться у серцях усіх нас.
Нехай душа спочине з миром!

Прощання відбудеться у фойє театру у п’ятницю, 23 травня з 10 до 12 год.

Буковина прощається з народною артисткою України Ольгою Ільїною

Ольга Олексіївна Ільїна народилася 10 липня 1937 р., (м. Київ), у Чернівецькому театрі імені О. Кобилянської почала працювати з 1959 року, після закінчення Київського театрального інституту імені І. Карпенка-Карого. Актриса зіграла близько 200 ролей у п’єсах класичної, сучасної української і зарубіжної драматургії. З перших ролей, з якими О.Ільїна вийшла до глядача: Інга «Чотири хрести на сонці» Ю. Делендика, Аза «Циганка Аза» М. Старицького, Тетяна «У неділю рано зілля копала…» О. Кобилянської, Анна «Украдене щастя» І. Франка, одразу і надовго завоювала серце буковинського глядача.

Крім театру, Ольга Ільїна знаходила застосування свого таланту і в кіно (з 1975 по 1977 – актриса театру-студії кіноактора кіностудії „Молдова-фільм”, де зіграла ролі в театрі та кіно: Беатріче („Любов, джаз і чорт” Ю. Грушаса), Завуч („Ніч після випуску” В. Тендрякова), Саша („Фантазії Фарятьєва” А. Соколової), Данка – к/ф „Коли чоловік поруч”, фрейліна – к/ф „Сон Несміяни”, Семенчук – к/ф „Яблуко розбрату”).

Також Ольга Ільїна проявила звої здібності і як режисер, здійснивши на сцені Чернівецького театру ім. О. Кобилянської режисерські постановки вистав: «Царівна» за О. Кобилянською, «Наймичка» І. Карпенка-Карого, «Запорожець за Дунаєм» Гулака-Артемовського, «Кіт у чоботях» Ш. Перро, «Як важливо бути серйозним» О. Уайльда.

У виставах сучасного репертуару театру можна було побачити Ольгу Олексіївну у виставах «Лавина» Т. Джудженоглу, «Пан мандатор» С. Воробкевича, «Калинова сопілка» за О. Забужко та ін..

peredplata