Відомі російські актори побили українську активістку за слова про український Крим

Російський актор Федір Добронравов з кількома колегами побили в Талліні проукраїнську активістку Валентину Бардакову, інформує УНІАН.
Про це повідомив піаніст Павло Гінтов зі слів самої Бардаковой на своїй сторінці в Facebook.

\”Повертаючись ввечері в готель, на одному з літніх майданчиків вони (Бардакова та її чоловік – ред.) помітили компанію людей, у якої впізнали знаменитого режисера і \”підписанта\” (діяч культури, який підписав листа на підтримку агресії Росії проти України – ред.) Станіслава Говорухіна\”, – пише Гінтов.

За його словами, Бардакова в Нью-Йорку \”прославилася як гроза \”підписантів\” – вона була організатором акцій протесту проти приїзду Гергієва і Співакова.\”Упізнавши Говорухіна, вона підійшла до нього, привіталася і ввічливо запитала, навіщо він підписав відомий лист. Говорухін не відповів, але Валине питання викликало дуже бурхливу реакцію у його свити.

Зав\’язалася словесна суперечка зі стандартним набором – \”фашисти\”, \”нікчемності\”, \”як ви смієте чіплятися до генія\”, \”Крим завжди був російським\” і т.д.\”, – повідомляє піаніст.Потім, пише Гінтов, людина, в якому потерпіла активістка впізнала відомого актора Федіра Добронравова, схопила її чоловіка за горло, двоє інших повалили його на землю і стали бити.\”Валя спробувала втрутитися, тоді і їй дісталося: зламаний палець – ось ціна зустрічі з діячами культури…

Нападників було семеро. Невідомо, чим би все скінчилося, якби випадковий перехожий не викликав поліцію. Поліція, втім, судячи з усього всіма силами намагається уникнути проблем зі знаменитим російським гостем, які можуть перерости в міжнародний скандал. Поліцейські записали свідчення присутніх (у тому числі стороннього свідка, який їх викликав), нікого не затримали і пообіцяли, що будуть розбиратися\”, – завершив Гінтов.Сама Бардакова в коментарях підтвердила, що серед нападників був актор Добронравов.

peredplata