Студенти презентували архітектурні проекти мистецького центру імені Миколайчука

Студенти презентували архітектурні проекти мистецького центру імені Миколайчука
8 проектів реконструкції кінотеатру імені Івана Миколайчука у рамках задуму «Гніздо для білого птаха» представили сьогодні у Ратуші 39 молодих чернівецьких архітекторів.

Студенти під керівництвом викладача кафедри архітектури і будівництва ЧНУ Наталії Хілько запропонували сучасне бачення мистецького центру. Вони попрацювали не тільки над архітектурною формою, а й подієвим наповненням споруди. На думку молоді, центр імені Миколайчука повинен бути багатофункціональним, поєднувати власне кінотеатр, театр, музей, конференц-зал, художні майстерні, кіно- і фотостудії, галерею та арт-кафе з бібліотекою.

«Хоча ці роботи і не беруть участі у міському конкурсі, вони можуть суттєво вплинути на майбутній вигляд мистецького центру імені Івана Миколайчука, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Мене щиро вразила креативність студентів і їх серйозний підхід до втілення задуму «Гніздо для білого птаха». Зараз вони доклалися до великої справи – збереження творчого обличчя Івана Миколайчука, його мистецької спадщини».

За творчий задум “Гніздо для білого птаха”, залучення студентської молоді до його реалізації, небайдужість до збереження архітектурно-культурної спадщини Чернівців Наталія Хілько відзначена листом-подякою Чернівецького міського голови.

Досвідчені фахівці на чолі з головним архітектором міста Сергієм Гомоновичем визначили з-поміж представлених студентських робіт три найкращих. Це проекти творчих груп під керівництвом Наталії Данилюк, Василя Пивнюка та Михайла Скидана. Вони також отримали листи подяки міського голови. Усім учасникам було вручено книги, присвячені історії художнього ковальства в містобудівному середовищі Чернівців.

peredplata