Триває інформатизація бібліотек Буковини

Триває інформатизація бібліотек БуковиниЯк поінформував під час нинішньої селекторної прес-конференції начальник управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації Іван Петрусяк, серед пріоритетних напрямків роботи очолюваного ним підрозділу крайової виконавчої влади – інформатизація сільських книгозбірень, впровадження нових інформаційних технологій, формування і використання електронних ресурсів, розвиток мережевої взаємодії бібліотек та їх підключення до мереж інтернет.

Він, зокрема, відзначив, що в області продовжується впровадження міжнародного проекту «Глобальні Бібліотеки «Бібліоміст» − Україна». Переможцями другого раунду програми стали Кельменецька, Сторожинецька, Заставнівська, Герцаївська та Новоселицька централізовані бібліотечні системи. У рамках проекту у вересні-жовтні минулого року у 18 сільських бібліотеках та Герцаївській районній бібліотеці відкрито інтернет-центри, для бібліотек придбано 75 комп\’ютерів, 75 веб-камер, 20 сканерів, 20 принтерів та 20 комплектів периферійного обладнання. За сприяння сільських рад у бібліотеках, де відкрито інтернет-центри, проведено поточні та капітальні ремонти, придбано меблі.

Ще один інтернет-центр відкрито у Путильській районній бібліотеці за кошти місцевого бюджету. Також за рахунок коштів місцевих бюджетів придбано комп’ютерну техніку для декількох бібліотек Вижницької, Глибоцької, Кіцманської, Новоселицької та Сокирянської ЦБС.

«Питання інформатизації бібліотечних закладів області перебуває на постійному контролі у крайової влади. Воно, зокрема, було винесене і на розгляд колегії обласної державної адміністрації, і, згідно з її рішенням, з метою інформатизації бібліотечних закладів області Комплексу програму розвитку культури буде доповнено окремим розділом, що й передбачає комп’ютеризацію бібліотечних закладів області», − підсумував Іван Петрусяк.

peredplata