Міжнародний фестиваль національних культур під відкритим небом

В рамках  мистецького проекту «Несемо в серці Україну!» відбудеться заснування та проведення Міжнародного фестивалю національних культур «Радість родин».

26 серпня в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбудуться головні події фестивалю – церемонія заснування, виступи кращих творчих  колективів Чернівецької області, а також запрошених колективів з Литви, Білорусії, Молдови, Румунії та Азербайджану, гала-концерт кращих естрадних виконавців української популярної пісні нашого краю.

Засновники та організатори фестивалю: Громадська організація «Асоціація молдавської молоді із Північної Бессарабії» (м. Новоселиця, Україна), Міжрайонне товариство молдавської культури Буковини (м. Новоселиця,  Україна). Молодіжна організація «Урмашійлуй Штефан» (м. Кишинів, Молдова) та Міжнародний клуб культури і творчого співробітництва дітей та молоді «Колиска миру» (м. Чернівці, Україна).

Головна мета фестивалю: формування позитивного іміджу Буковини, як полікультурного краю, де століттями толерантно взаємодіяли та взаємозбагачувалися представники різних етнічних громад, створення належних умов для утвердження незалежності Української Держави, громадської гідності всіх націй, що проживають на Буковині, інтеграції культури України в європейський культурний простір.

В програмі фестивалю:

12.00 – Початок свята. Церемонія заснування

               Міжнародного фестивалю національних культур «Радість  родин».

12.30-16.00 Презентація  та виступи творчих колективів країн Литви, Білорусії, Молдови, Румунії, Азербайджану. Творчі програми колективів та митців Чернівецької області.

16.30- 19.00  Гала-концерт кращих естрадних виконавців української популярної пісні нашого краю.

Протягом свята – виставка робіт народних майстрів, щедре буковинське частування, відпочинок та розваги для дорослих та дітей.

Святкове дійство  в рамках мистецького проекту «Несемо в серці Україну!» – Міжнародний фестиваль національних культур «Радість родин» проводиться за сприяння голови Чернівецької обласної державної адміністрації Фищука Олександра Георгійовича, голови Чернівецької обласної ради Мунтяна Івана Миколайовича.

 

 

peredplata