Ведуча відмовилась спілкуватись українською мовою в прямому ефірі: виник скандал

Українська дитяча письменниця Лариса Ніцой влаштувала скандал у прямому ефірі телеканалу NewsOne та покинула студію через відмову ведучої розмовляти українською мовою.

Інцидент стався з ведучою програми “Большой вторник” на телеканалі NewsOne Діаною Панченко – пише 24tv.ua

Я не зовсім зрозуміла, куди я прийшла. Мені ніхто не говорив, що це канал національної меншини. Якщо у вас загальнонаціональний канал, я б попросила вас говорити українською,  – звернулася письменниця до ведучої.

На що Панченко відповіла, що ефіри на телеканалі 80% україномовні, але цей проект вона веде російською і, якщо Конституція не забороняє їй цього робити, то Ніцой теж не можете цього заборонити.

“Ви не будете вказувати мені, якою мовою мені говорити”, – відповіла Панченко.

Я вас прошу дотримуватися рішення Конституційного суду, яке говорить, що ви підлягаєте кримінальній відповідальності. Ви знаєте, що підводите самі себе під статтю? – запитала Ніцой.

Ведуча заперечила, зазначивши, що “ніхто не забороняє їй говорити російською мовою в телеефірах”.

“Є закон про квоти, який ми виконуємо. Я попрошу Вас не порушувати регламент ефіру”, – пояснила Діана Панченко.

Я відмовляюсь брати участь у цьому ефірі та прошу зафіксувати поліцію і всі органи влади в цій країні, що ведуча телеканалу NewsOne відмовилася виконувати рішення Конституційного суду, обов’язкове для всіх громадян України на всій території країни,– заявила Ніцой.

Після цього Ніцой не захотіла брати участі в ефірі й пішла зі студії, а ведуча назвала її фріком.

Від фріків можна очікувати тільки таких вчинків. Я зараз свідомо назвала пані Ларису Ніцой фріком, інакше назвати її не можу,– додала ведуча.

peredplata