Церковна громада села Боянчук провела збори щодо переходу з Російської Православної Церкви під юрисдикцію Православної Церкви України

Церковна громада села Боянчук Заставнівського району ухвалила рішення про перехід і вже розпочали процедуру реєстрації парафії

Про це йдеться на сторінці “Православні Буковини” у соціальній мережі Facebook.

“Сьогодні, 30 грудня 2018 року у селах Карапчів та Боянчук (Заставнівщина) відбувалися збори мирян щодо переходу з РПЦ під юрисдикцію Православної Церкви України. Перша інформація з сіл така – люди одностайно у цих селах висловилися за ПЦУ”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перша громада Чернівецької області перейшла із УПЦ МП до Єдиної Помісної Церкви України 19 грудня.

Дорогі отці, дорогі парафіяни, провидінням Господнім в Україні непосильними трудами президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України і титанічними трудами Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні сформувалася Православна Церква України на основі УПЦ КП, УАПЦ і УАПЦ МП. Закликаємо всіх християн об’єднатися в єдину помісну Православну Церкву, щоб нас не використовували політики, руйнуючи між нами мир і злагоду, вносячи в суспільство чужу українському народу політику. Запрошуємо всіх ввійти в Православну Церкву України.

Для реєстрації в органах державної адміністрації необхідні наступні документи (завантажити):

Протокол зборів парафії,
Статут парафії,
Заява, з прізвищами, іменами та по-батькові членів релігійної громади,
Заява з даними паспорта і місцем проживання.
Всі документи релігійна громада готує в чотирьох екземплярах. Чинність протоколу зборів релігійної громади затверджує представник місцевої влади (сільський голова або секретар). Якщо місцева влада не згодна з рішенням громади, то це не є перешкодою для реєстрації —єпархіальне управління документи приймає. Після цього документи реєструються у нотаріуса і подаються в Обласну держадміністрацію.

Якщо в адміністрації не будуть марнувати час, то за днів десять документи повинні бути готові.

Нехай Господь допоможе нам бути єдиними в Ісусі Христі ієдиними в Українській Державі.

peredplata