Вистава спонукає до праці мислення

Новий рік  Чернівецький театр розпочинає  прем’єрою „Трагедія бунту”

Найближчими вихідними у нашому театрі – прем’єра. Постановку „Трагедія бунту ” у власній інсценізації за романом Панаса Мирного „Хіба ревуть воли, як ясла повні?” здійснив режисер Чернівецького театру, заслужений діяч мистецтв України Петро Колісник. Про це розповіли на нещодавній прес-конференції.

Сам  режисер назвав свою роботу „виставою про занепад людської душі”.

Ця тема актуальна у будь-які часи.  Роман Панаса Мирного, написаний у другій половині 19 століття, це не тільки розповідь про долі окремих людей, родин. Це епічне полотно про долю країни,  і при цьому глибока дума про природу людської душі, її місце в суспільстві, сенс буття і можливість збудувати самому свою життєву дорогу, злетіти високо, або, безповоротно заблукавши, занапастити душу.

Особливо важко людині тоді, коли в суспільстві відбуваються зміни, потрясіння.  Тоді люди почасти не можуть зорієнтуватися, залишаються наодинці з проблемами, шукають виходу і не завжди його знаходять без втрат для себе.

Коли окрема людина не має підтримки в соціумі, вона може особисту образу перенести на інших і тим самим занапастити не тільки своє життя, але й долю близьких.

У виставі зайнята переважна більшість акторського складу театру,  головну роль Чіпки виконує Олексій Надкерничний.

Художник постановник – заслужений працівник культури України Петро Магратій, оригінальну музику до вистави створив Володимир Шнайдер.

Отже, чекаємо на прем’єру. Зазначу тільки, що уривок вистави, побачений на репетиції, упевнює в тому, що виставу варто бачити.

Тетяна Кратко

Світлини “Шпальта”

peredplata