Цьогоріч на Буковині висадили аж два тюльпанових поля

У Кіцманському районі, що на Буковині, одразу у двох селах висадили великі тюльпанові поля для приваблення туристів навесні. Про це пише Укрінформ.

Власник минулорічного тюльпанового поля Олександр Стратійчук цього року посадив тюльпани у селі Реваківці Кіцманського району.

“На території комплексу “Буковинська Троя” нам виділили територію в 2 гектари. На півгектарах ми висадили півонії. На решті поля будуть тюльпани різних сортів. Цього року ми посадили їх у формі карти України”, – сказав Стратійчук.

Підприємець прогнозує, що вже у квітні тюльпанова карта України почне розквітати й кожен охочий зможе помилуватися цією красою.

В іншому селі – Мамаївці Кіцманського району, де провели минулорічний фестиваль тюльпанів, – також посадили великі площі з тюльпанів та інших квітів.

“Тюльпани – це лише частина всього різнобарв’я квітів, які ми посадили в Мамаївцях. Є і весняні квіти, і такі, які цвітуть цілий рік. Тому, думаємо, це буде Фестиваль квітів, а не лише тюльпанів” – розповіла підприємець Ірина Венгренюк.

Відкриватимуть фестиваль урочисто. Але точна дата свята буде відома пізніше, адже вона залежить від погоди – коли у квітів буде масове цвітіння. Попередня робоча дата фестивалю – 29 квітня, зазначають у Мамаївській ОТГ.

peredplata