У Чернівцях відбудеться музично-літературний вечір Лариси Бережан за творчістю Олени Теліги

В рамках проекту «О жінко, ти світу краса, ти величі мудрість»  19 березня  2019 року о 1500 год.  відбудеться музично-літературний вечір Лариси Бережан за творчістю Олени Теліги – української поетеси, публіцистки, літературного критика, діячки ОУН.

Поетична спадщина Олени Теліги кількісно невелика, відомо всього 38 віршів. Але за змістом вона має неперевершену вартість. Її творчості притаманна особливість, яку літературознавці визначили як «пасіонарність любовної лірики». Особливістю є також її здатність передбачення. Вона передбачила навіть у деталях поворот на рідну землю, свій трагічний кінець: «Гарячу смерть – не зимне умирання». В поезіях звучить передчуття бою та підтримка   відважного духу, що здатна розтопити тривоги, готовність передати всю ніжність як найміцнішу зброю для майбутньої боротьби.

Для відтворення історичної справедливості варто зазначити цілковито виключне значення діяльності Олени Теліги, як вищої міри патріотизму та жертовності української жінки-поетки першої половини ХХ ст.

У заході звучатиме співана поезія у виконанні Лариси Бережан.

 

peredplata