У Чернівецькій області буде паломницький маршрут

У Чернівецькій області буде паломницький маршрутСьогодні, 20 серпня, на апаратній нараді голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв доручив створити паломницький маршрут Чернівецької області. Він повідомив, що така ініціатива виникла після його перемовин з головою Сучавської повітової ради Румунії Кетеліном Іоаном Некіфором.

«Ми спільно з паном Некіфором дійшли домовленості щодо створення спільних паломницьких маршрутів Північної та Південної Буковини. Румунські та молдавські православні паломники, які відвідують відомий монастир Путна неподалік Сучави, мають мати можливість знайомитися з неповторною архітектурою Чернівецької області і молитися у Храмах нашого краю», – сказав керівник крайової виконавчої влади. Михайло Папієв переконаний, що віруючі з інших країн повинні знати про унікальні храмові споруди Чернівецької області: це і колишня резиденція буковинських митрополитів, і Банченський Свято-Вознесенський чоловічий монастир, і собор в Білій Криниці. «Нам є що показувати світові. Скажімо, нову церкву, збудовану у Банченах – найбільший семиалтарний Храм в Європі. Про цю унікальну та неповторну церкву повинні знати усі православні віруючі, а особливо румунські паломники, оскільки у цьому Храмі служба проходить румунською мовою», – сказав Михайло Папієв.
Голова облдержадміністрації додав, що розроблений паломницький маршрут передадуть румунським колегам, які, у свою чергу, пообіцяли популяризувати церкви Північної Буковини у туристичних агенціях сусідньої держави. «Я маю сподівання, що після позитивного вирішення питання про малий прикордонний рух між двома країнами, віруючі з Чернівецької області матимуть змогу без проблем та перешкод відвідувати святі місця сусідньої Румунії», – сказав Михайло Папієв. Голова облдержадміністрації також підкреслив, що подібні спільні культурно-релігійні проекти будуть надзвичайно корисними для усіх громадян з обох боків кордону. «Це потужний поштовх до пожвавлення відносин між двома регіонами та країнами. Втіливши у життя цей спільний проект, ми засвідчимо, що крайова влада не лише відчуває потреби громади, але й прагне максимально задовольнити їх», – підсумував Михайло Папієв.

peredplata