Сьогодні в Чернівцях з візитом перебуває Патріарх Філарет

Сьогодні в Чернівцях з візитом перебуває Патріарх Філарет14-16 вересня з візитом у Чернівцях перебуватиме Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Він має освятити новозбудований жіночий монастир у селі Васловівці Заставнівського району та церкву святого Володимира на вулиці Воробкевича, що в Чернівцях. Крім того, в програмі візиту Патріарха — відзначення 150-річчя першого входу в церкву Пресвятої Параскеви Сербської, де знаходиться чернівецька єпархія та освячення іконостасу храму Різдва Пресвятої Богородиці на Рогізній.

– Основна причина візиту Святійшого Патріарха Філарета — освячення жіночого монастиря Преображення Господнього в селі Васловівці Заставнівського району, який ми збудували на садибі митрополита Євгена Гакмана, – розповів митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. – Цей монастир будувався 20 років. Він — другий у списку монастирів УПЦ КП на Буковині. Перший – чоловічий монастир і знаходиться у селі Шипинці Кіцманського району.

У власності жіночого монастиря — близько 40 соток землі. У триповерховому будинку монастиря містяться 12 кімнат для черниць. Поки що у монастирі зголосилася жити лише одна черниця. За словами митрополита Данила, коли жінок, бажаючих стати черницями, у монастирі буде більше, вони зможуть займатися шиттям та вишиванням риз (одяг для священиків, – авт.).

Наразі на Буковині повністю зайняті підготовкою до приїзду Патрірха Філарета. Так, у церкві Пресвятої Параскеви Сербської реставрують вхідні двері, а в Свято-Володимирському храмі змінили іконостас.

– У храмі святого Володимира змінили іконостас на новий ручної роботи, – розповів владика Данило. – Ми запросили Патріарха в цю церкву тому, що її найпершою почали будувати на Буковині з часу незалежності України.

За словами владики Данила, під час перебування в Чернівцях Патріарх Філарет проживатиме в одному з міських готелів, а харчуватиметься в приміщенні Чернівецької єпархії. «Святійший Патріарх Філарет не харчуватиметься в дорогих ресторанах, він їстиме разом зі мною і всіма священиками в стінах нашої єпархії», – зауважив.

Джерело Молодий буковинець

peredplata