В Україні сьогодні святкують Всенародний День Батька

В Україні сьогодні святкують Всенародний День БатькаУ третю неділю вересня в Україні відзначається Всенародний День Батька, який поки що не став офіційним святом. Цього року він припадає на 16 вересня

З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО \”Міжнародний Центр Батьківства\”, започаткувавши у жовтні 2006 року Громадську ініціативу \”День Батька\”.

Ідея введення Дня Батька була широко підтримана громадськістю. 2008 року Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту у співпраці із громадськістю підготувало проект указу Президента України \”Про день батька\”, що було схвалено Гуманітарним урядовим комітетом при Кабінеті Міністрів України. Але у грудні 2008 року КМУ, посилаючись на фінансову кризу, відклав ухвалення рішення з ряду указів до покращення економічної ситуації в країні. Серед них був і згаданий указ.

Цього року День Батька відзначатимуть, зокрема, у Львові. Як повідомили у міськраді, сьогодні з 15:00 до 16:30 на початку алеї до пам’ятника Діві Марії на проспекті Свободи заплановане проведення урочистого заходу з нагоди цього свята. У рамках святкування відбудуться виступи представників церков міста, представників міської влади, міжконфесійна спільна молитва за Батьків, чоловіків України та Львова; святковий концерт.

Джерело: УНН

peredplata