Третій чернівецький літературний слем

Третій чернівецький літературний слем13 жовтня о 16:00 в Bier Platz відбувся Третій чернівецький літературний слем. Два попередніх, як і нинішній, проводило творче об\”єднання \”Тролейбус\”.

Творча група об\”єднує молодих поетів, художників задля спільних проектів. Одним із здобутків \”Тролейбусу\” стала видана цього року антологія поезій учасників.

Також до цікавих втілених ідей належить щорічний літературний конкурс, що скликає до Чернівців творчу молодь з Івано-Франківська, Тернополя, Львова та Буковини. Треба зауважити, що два попередніх літературних конкурси були цілком поетичними: тобто брали участь молоді поети, які зачитували свої твори на розгляд компетентного журі та глядачів.

Натомість цього разу слем розширив кордони й до участі були запрошені, окрім поетів, також прозаїки та есеїсти. Спроба виявилася вдалою, адже кількість учасників зросла до близько 40 письменників, проте переможцем стала таки поетеса, яка ховається за екстравагантним псевдо Jimmy Sound. Відомо, що авторка навчається на філологічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Для того, щоб виграти, дівчині довелося пройти три тури випробувань. Умови такі: кожен учасник мав 2 хв на виступ та проходив до наступного туру за оцінками журі (цього року – Лілія Шутяк та Максим Дупешко) й балами від глядачів, які придбали попередньо комплект оцінок від 5 до 1. Гроші за оцінки за всі тури переходили у призовий фонд переможця.

Поміж турами змагання літераторів, присутніх розважала бард з Івано-Франківська Lissa Pax Net.

peredplata