Помер колишній мер Чернівців

Сьогодні на 76 році життя перестало битися серце Володимира Федоровича Доцюка. Чернівецька міська рада та її виконавчий комітет глибоко сумують з приводу смерті прекрасної людини та мудрого господарника.

Помер колишній мер Чернівців

Народився Володимир Доцюк 1 лютого 1936 року в селі Волчинець Дондюшанського району Молдовської PCP в сім’ї селянина. У 1953 році закінчив 7 класів Волчинецької семирічної школи. Вступив до Чернівецького залізничного училища, яке закінчив у 1955 році і був направлений на роботу у вагонне депо станції Чернівці.

Потім Володимир Федорович закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту. У 1958 році став членом виконкому Ради депутатів трудящих Першотравневого району.

А з 4 травня 1972 року по 11 березня 1985 року очолював Чернівецьку міську раду. За цей період Володимир Федорович сприяв вирішенню багатьох важливих питань для чернівецької громади. Саме за нього у 1973 році кількість мешканців міста сягнула за 200-тисячний рубіж. Саме йому випала честь у 1980 році зустрічати і проводжати олімпійський вогонь.

За заслуги перед територіальною громадою і містом та з нагоди 600-річчя Чернівців Володимир Доцюк був нагороджений медаллю «На славу Чернівців», а в цьому році Володимиру Федоровичу було присвоєне звання почесного громадянина міста. Але найбільшою і найвагомішою відзнакою для нього завжди була людська шана, повага і любов колег та друзів

Смерть Володимира Доцюка – велика втрата для всіх тих, хто добре знав і поважав цю прекрасну людину.
Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним Володимира Федоровича.

Світла і добра пам’ять про Чернівчанина з великої літери назавжди залишиться в нашій душі.

peredplata