США можуть визначити вибір нового Папи

США можуть визначити вибір нового ПапиГолос США буде найвпливовішим після голосу Італії на виборах нового Папи Римського.

\”Одинадцять кардиналів-вибірників, майже 10 відсотків конклаву, будуть американцями. Це найбільша частка, яку будь-коли мали США, хоча в Америці історично живе багато католиків\”, – йдеться в статті на сайті телеканалу NBC News.

Папа Бенедикт XVI сприяв посиленню американського впливу у Ватикані. Минулого року він призначив трьох нових американських кардиналів, збільшивши загальну кількість кардиналів-американців до 19. З них голосувати на конклаві зможуть тільки 11, оскільки, за правилами, у виборах Папи беруть участь лише молодші 80 років. \”Посилення американського впливу серед кардиналів-вибірників може означати, що Бенедикт XVI дуже добре розумів, що католицизм перестав бути переважно європейської конфесією\”, – зазначаєтьcя в публікації.

\”З 11 голосами США стають другим за величиною блоком, поступаючись тільки Італії, на яку припадає 28 вибірників, згідно з даними прес-служби Святого Престолу у Ватикані. На третьому місці Німеччина з шістьма голосами\”, – цитує РІА \”Новости\”.

Проте експерти сходяться в тому, що поки США залишаються супердержавою, місце Папи американцям не дістанеться. Належність до найпотужнішої у світі країні залишається негативним чинником для потенційних кандидатів на папський трон.

Джерело

peredplata