Ректор Чернівецького національного університету та колишній директор музично-драматичного театру отримали медалі

Ректор Чернівецького національного університету та колишній директор музично-драматичного театру отримали медалі У Чернівецькій обласній філармонії відбулись урочистості з нагоди 13-го Міжнародного дня рідної мови під назвою «Без мови немає нації». Відзначити це свято зібрались представники обласної та міської влади, національно-культурних товариств, які діють в нашому місті, викладачі ЧНУ, студенти та школярі.

Під час урочистостей ректору Чернівецького Національного університету Степану Мельничуку та театральному і громадсько-культурному діячеві, історику театру Буковини Тадею Сулятицькому було вручено медаль «Будівничий України» Всеукраїнського товариства «Просвіта». Перед учасниками урочистостей виступила мовознавець, профессор Надія Бабич, яка продекламувала поезію різними мовами. А завершилося свято концертом за участю бандуриста Василя Пиндика та представників національно-культурних товариств нашого поліетнічного міста – повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Довідково:
Дату святкування Міжнародного дня рідної мови 21 лютого визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. Її відзначають всі народи Землі. Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

peredplata