В Чернівцях подано 62 таких декларації на суму понад 1,4 мільйони податку

Кампанія декларування доходів за 2012 рік фінішує через 13 днів, але за попередніми підрахунками вже можна стверджувати, що цьогоріч чернівчани значно перевершили показники минулого року.

На 18 квітня вже відзвітували про отримані доходи 1498 жителів обласного центру, за підсумками декларування до місцевого бюджету буде забезпечено понад 6,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Якщо порівнювати з минулорічною кампанією декларування, то кількість декларантів збільшилась на 155 осіб, а сума нарахованого податку на понад 2 мільйони гривень.

Найбільша питома вага в структурі поданих декларацій – це доходи: від отримання спадщини – 39%, інвестиційні – 15,5%, від продажу нерухомого та рухомого майна – 22,2% та від здавання в оренду нерухомості – 11% відсотків.

Цього року 43 чернівчанина задекларували іноземні доходи, що втричі більше, аніж минулого року.

Мешканці нашого міста активно декларують доходи, отримані від оренди нерухомості, – вже подано 164 декларації на 1,1 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Приємно, що є декларанти, які у минулому році отримали доходи у вигляді заробітної плати, що перевищують 128760,0 грн. Вже подано 62 таких декларації на суму понад 1,4 мільйони податку.

Не залишаються осторонь деклараційної кампанії і відомі жителі нашого міста. Цього року 19 представників місцевої еліти відзвітували про отримані доходи.

Кампанія декларування направлена не лише на наповнення бюджету. Головна її мета – виконання положень Податкового кодексу України. Саме тому, майже 800 чернівчан, які подали декларації про майновий стан і доходи, з бюджету повернуть 850 тисяч гривень сплаченого податку. Насамперед, це пов’язано зі сплатою громадянами в 2012 році коштів за навчання, відсотків за іпотечними кредитами, благодійністю тощо. А всі ті, хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем прописки.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях дякує громадянам, які вже виконали свій конституційний обов’язок та нагадує, що декларацію можна подати до 1 травня. Це можна зробити у податковій інспекції або через Інтернет.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata