Віктор Балога про міст в Атаках на Буковині

Віктор Балога про міст в Атаках на БуковиніПитання, яке найчастіше завдають люди останнім часом – не що буде з ТВі, і навіть, не коли випустять ЮВТ. Запитують, коли хоча б якось відремонтують дороги. Бо куди не поїдеш – обов\’язково попадеш на тих 3% не відремонтованих, про які говорив прем\’єр-міністр.

Час йде, а ніхто нічого так і не робить. Бо, то немає погоди, то грошей, то розуму, то ще чогось.

Більше місяця немає сполучення між Хмельницькою і Чернівецькою областями, бо валиться міст. Ніхто нічого не робить. Дороги, які сполучають Закарпаття з Львівською і Франківською областями, як після війни. Проїхати на звичайній машині і без втрат, майже неможливо.

А коли дорога між сусідніми обласними центрами займає півдня, то це не просто дискомфорт. Це майже проект федералізації України в дії. Бо тоді, ні про економіку, ні про торгівлю, ні про туризм говорити не доводиться.

Дороги треба робити негайно. Але не лопатами і не граблями – тобто не з «Укравтодором». Цю «кантору» треба розігнати. А замість них запустити на український ринок компанії з Європи – нехай принесуть сюди свої технології, а начальники з Кабінету Міністрів нехай стануть збоку, і якщо їм дозволять – подивляться, як треба будувати дороги.

Віктор Балога (з мережі Фейсбук)

Колаж Івана Трача

peredplata