Чернівецькі податківці допоможуть вирішити питанння on-line звітності

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях доводить до відома платників податків, що відповідно до змін та доповнень п. 7 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР платники податків, які використовують РРО, повинні створювати контрольну стрічку в електронній формі і використовувати контрольно-касові реєстратори, які здатні подавати в органи ДПС за провідним або бездротових каналах зв\’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону №265 настає з 1 липня 2013 року.

Враховуючи, що до Міністерства доходів і зборів України надходять звернення від платників податків щодо неможливості виконання вимог Закону №265 з передачі контрольно-звітної інформації у зв’язку з відсутністю каналів зв’язку, нагадуємо, що виробниками РРО та модемів передбачаються різні види зв’язку, зокрема: стільниковий, дротовий інтернет, телефонні мережі тощо.

За інформацією, наданою операторами мобільного зв’язку, мережі мобільного зв’язку покривають понад 97 відсотків території, де проживає 98-99 відсотків населення України. Крім того, технічні можливості дозволяють забезпечити, у разі необхідності та відповідного звернення платників податків, надання послуг по всій території України.

Згідно з наказом Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 28.12.2012 р. №803 нормативний час усунення пошкодження телекомунікаційної мережі та відновлення доступу до послуг з встановленими значеннями показників якості – не більше, як одна доба.
Враховуючи викладене, та необхідність вирішення технічних питань, які виникають у платників податків при виконання норм законодавства щодо подання контрольно – звітної інформації до органів Міндоходів, Державна податкова інспекція у м. Чернівцях готова надати практичну допомогу у їх вирішенні та просить повідомляти про технічні проблеми, пов’язані з «електронізацією» звітності з РРО. Інформацію просимо направляти на адресу: 58013, м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А

Відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях

peredplata