Правом на податкову відпустку вже скористались 1028 єдинників Чернівців

Гаряча пора відпусток у розпалі, а разом з тим кількість приватних підприємців бажаючих відпочити збільшується. Так, правом на відпустку на сьогоднішній день вже скористались 1028 єдинників.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами ПКУ для таких платників не передбачено.

Звертаємо увагу, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендується заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до територіального органу Міндоходів до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

Спрощенці, котрі нині лишень планують організувати свій відпочинок та насолодитися ним мають можливість звернутися до податкових органів з відповідною заявою.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata