З українців хочуть стягувати з зарплати гроші в накопичувальні фонди

З українців хочуть стягувати з зарплати гроші в накопичувальні фондиВ Україні в 2014 році можуть розпочати експеримент з впровадження державної накопичувальної пенсійної системи. П\’ять депутатів фракції УДАР на чолі з заступником голови комітету з питань соціальної політики і праці Павлом Розенком зареєстрували відповідний законопроект (N2418а), пише \”Коммерсант-Украина

Зокрема, документ передбачає перехід на другий рівень пенсійної системи з 2014 до кінця 2015 року. Планується, що в першому етапі експерименту будуть брати участь українці молодше 26 років, які повинні будуть відраховувати зі своєї зарплати в накопичувальні фонди не більше 2%, повідомив Розенко. Другий етап передбачається почати в 2016 році і він вже буде передбачати відрахування в розмірі 7% і для всіх громадян віком до 35 років.

Нагадаємо, пенсійна реформа була прийнята в 2011 році і передбачала перехід до накопичувальної системи після досягнення бездефіцитного рівня Пенсійного фонду. Тоді колишній віце-прем\’єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляв, що вийти на бездефіцитність передбачається до кінця 2013 року, але бюджет ПФУ на 2013 рік був затверджений з дефіцитом майже в 22 млрд гривень.

Розенко визнає ризик скорочення доходів Пенсійного фонду, проте політик вважає, що отримані в результаті кошти можуть стати \”потужним інвестиційним ресурсом\”. При цьому він упевнений, що ініціативу підтримають усі фракції. Нагадаємо, раніше міністр соцполітики Наталія Королевська назвала провалом пенсійну реформу Тігіпка.

Джерело та світлина ТСН

peredplata