Влада у Чернівцях обирає саботаж, а не роботу

Влада у Чернівцях обирає саботаж, а не роботуЗаява
голови обласної організації партії ВО «Батьківщина»,
керівника фракції «За Батьківщину» в облраді
Івана Мунтяна
щодо зриву сесії облради владною більшістю

Провладна більшість в обласній раді вчергове зірвала сесію. Заледве спромоглися зібратися і завершити попереднє зірване регіоналами пленарне засідання, як знову розбіглися з сесійної зали, аби уникнути неприємних для себе, але таких важливих для громади питань.
У порядку денному сесії передбачалися звіти голови ОДА про роботу Чернівецької ОДА щодо виконання Програм економічного і соціального розвитку області за 2012 рік в частині дорожнього господарства та аналогічний звіт голови облради. Очевидно, що «очільникам» не було про що доповідати, оскільки ці питання з початку, де їх передбачали заслухати, перемістили в кінець порядку денного, а потім оголосили перерву, з якої більшість провладних депутатів просто не повернулася.
Перерву оголосили саме тоді, коли я вніс пропозицію запросити на трибуну начальника Служби автомобільних доріг краю. Влада добре знає: відповідальність за стан автомобільних шляхів у краї лежить не на дорожниках, а саме на керівництві області. Я володію цифрами і фактами, які це доводять, і маю намір їх оприлюднити.
Зрив сесії – це спланована і вже апробована на попередній сесії провокація з боку фракції Партії регіонів, з боку влади. Уже не вперше провладна більшість вважає за краще покинути сесійну залу і зірвати сесію, аніж бути змушеними відповідати за свої діяння і бездіяльність. Уже не вперше вони віддають перевагу саботажу перед роботою. Дата наступного засідання сесії невідома, перерву оголошено на невизначений термін. Сесію можуть продовжити і восени, і аж перед Новим роком.
Звертаюся до голів обласної ради і облдержадміністрації з вимогою забезпечити продовження роботи сесії, яка би працювала над питаннями, термінового прийняття котрих потребує життєдіяльність області.
На понеділок, 8 липня, скликаю прес-конференцію, на якій наведу підтвердження того, що наші дороги – це обличчя нашої влади, а не дорожників. Запрошую представників ЗМІ в офіс обласної організації партії ВО «Батьківщина» (вул. Кафедральна, 8/1) на 12 годину.

peredplata