Економічна самодостатність сіл – запорука успішного розвитку Буковини, вважає Михайло Папієв

На сьогоднішній апаратній нараді керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв відзначив, що однією з умов успішного розвитку Чернівецької області є економічна самодостатність сіл і міст регіону, ініціативність і активність територіальних громад.
«Ситуація, яка зараз сформувалась у невеликих населених пунктах області, загалом вселяє віру у перспективність їх розвитку. Підприємницький хист буковинців, їх працьовитість та налагоджений конструктивний діалог територіальних громад з крайовою і місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування дають результат – буковинські села розвиваються, там створюються нові робочі місця, міцніє аграрний сектор і його роль у формуванні економіки області», – наголосив голова облдержадміністрації.

Він додав, що на Буковині триває процес створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів, створення на селі необхідної соціальної інфраструктури відповідно до завдань Президента України Віктора Януковича.

«Свідчення цьому – перемоги міст та сіл Буковини в загальнонаціональних конкурсах, де визначають населені пункти найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку. Разом із тим, я переконаний, нам спільно є над чим працювати, адже мета одна – створити однаково якісні та комфортні умови життя як у місті, так і в селі, що, власне, відповідає європейським стандартам розвитку регіонів», – наголосив Михайло Папієв. За його словами, крайова влада підтримуватиме ініціативи територіальних громад, скажімо, створення кооперативних підприємств, налагодження бізнесу у сільській місцевості.

Михайло Папієв наголосив, що впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» дозволитьпозитивно впливати на соціальний розвиток сільських територій, зокрема, щодо економічного розвитку дрібних виробників сільськогосподарської продукції, стимулювання їх до об\’єднання в кооперативи та створення економічного середовища для формування на їх основі середніх сільгоспвиробників.

Голова облдержадміністраціїдоручив керівникам районних державних адміністрацій, профільних структур організувати обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та внести пропозиції до неї, базуючись на особливостях регіону.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації

peredplata