Експорт товарів Чернівецької області склав більше 50 мільйонів

Чернівецька область
Обсяг експорту товарів за січень–травень п.р. становив 52,7 млн.дол.США, імпорту – 59,4 млн.дол.США.
Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернівецькій області.

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 74 країн світу, основними з яких були Російська Федерація, Румунія, Німеччина, Польща, Туреччина, Білорусь, Італія, США, Китай та Республіка Молдова.

У товарній структурі експорту переважали поставки машин, обладнання та механізмів (33% від загального обсягу експортованих товарів), деревини та виробів з деревини (24,5%), текстильних матеріалів та текстильних виробів (19,0%), меблів (4,6%) і готових харчових продуктів (4,3%).

Основу товарної структури імпорту в січні–травні 2013р. складали текстильні матеріали та текстильні вироби – 23,7% від загального обсягу імпортованих товарів, машини, обладнання та механізми – 13,9%, недорогоцінні метали та вироби з них –11,2%, засоби наземного транспорту – 10,9% і полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 10,4%.

місто Чернівці

Обсяги експорту та імпорту товарів за січень–травень п.р. по місту становили 35,3 млн.дол.США та 44,9 млн.дол.США або відповідно 67,0% та 75,5% від загальнообласних показників.

Суб’єкти господарювання міста здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 70 країни світу, основними з яких залишаються Румунія, Російська Федерація, Туреччина, Польща, Білорусь, Німеччина, Китай та Італія.

У товарній структурі експорту переважали поставки машин, обладнання та механізмів (47,4% від загального обсягу експортованих товарів), текстильних матеріалів та текстильних виробів (28,2%), деревини і виробів з деревини (3,7%), продуктів рослинного походження та продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (по 3,6%).

Основу товарної структури імпорту в січні–травні 2013р. складали текстильні матеріали та текстильні вироби – 30,5% від загального обсягу імпортованих товарів, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 11,5%, недорогоцінні метали та вироби з них – 11,3%, деревина та вироби з деревини – 10,4%, машини, обладнання та механізми – 9,3%.

peredplata