У Чернівцях то області перевірять автозаправки

У Чернівцях то області перевірять автозаправкиІнспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області вже проведено перевірку стану охорони праці та промислової безпеки на дев’яти автозаправних станціях регіону.

Під час перевірки суб’єктів господарювання, особлива увага інспекторського складу була спрямована на:
організацію робіт підвищеної небезпеки та здійснення контролю за виконанням таких робіт; забезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту, їхнього проходження навчання з охорони праці; вжиття заходів щодо захисту від шкідливого та небезпечного впливу статичної електрики.

Загалом під час перевірок інспекторами було виявлено 46 порушень вимог охорони праці та промислової безпеки.

За результатами інспекторських перевірок, до адміністративної відповідальності притягнуто чотирьох посадових осіб, у тому числі трьох керівників.

Наразі інспектори тер управління посилюють контроль за додержанням належного стану промислової безпеки та охорони праці на автозаправних станціях та базах нафтопродуктів в області.

Вони звертають увагу суб’єктів господарювання на те, що в Україні значно зріс рівень виробничого травматизму на нафтобазах та АЗС, особливо у частині виконання робіт підвищеної небезпеки.
За останній рік в регіонах держави зафіксовано три нещасні випадки, в яких постраждали четверо працівників АЗС та нафтобази. Троє з них загинули.
Причинами нещасних випадків стали : невжиття заходів щодо захисту від статичної електрики, відсутність належного контролю за виконанням робіт підвищеної небезпеки, недодержання працівниками вимог інструкцій з охорони праці.

Тому фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області зобов’язують суб’єктів господарювання- керівників та власників нафтобаз та АЗС – з метою запобігання нещасним випадкам на виробництві налагодити належний контроль за неухильним дотриманням вимог інструкцій з охорони праці працівниками; контролювати виконання робіт підвищеної небезпеки відповідно до вимог «Правил»; не допускати виконання робіт при відсутності відповідного дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області

peredplata