Віталій Мельничук вимагає врегулювати ситуацію із незаконним позбавленням робочих місць підприємців Калинівського ринку

Віталій Мельничук вимагає врегулювати ситуацію із незаконним позбавленням робочих місць підприємців Калинівського ринкуДепутат Чернівецької обласної ради свободівець Віталій Мельничук вимагає у виконавчого комітету міської ради та правоохоронних органів розібратися в ситуації із незаконним позбавленням робочих місць частини підприємців Калинівського ринку в Чернівцях.

5 серпня 2013 року адміністрація Калинівського ринку без будь-якого попередження демонтувала та вивезла за межі 5-го сектору прилавки і майно підприємців, які тут працювали. За словами людей, кілька листівок-попереджень про демонтаж контейнерів невідомі розклеїли напередодні, але в них не йшлося ще й про демонтаж прилавків. Про це 8 серпня 2012 року підприємці Калинівського ринку повідомили голову Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталія Мельничука.

\”Підприємці, які торгують з прилавків, завершивши торгівлю в неділю, напередодні свого єдиного вихідного, залишили свій реманент, як завжди, біля прилавків: піддони, розкладні столики, ваги, товар та инші особисті речі. Частина з них у вівторок довго шукали своє майно та товар по вул. Слобідській, куди адміністрація перемістила вказані прилавки. Чимало особистого майна підприємців, що було вивезене без їхнього відома, або зникло, або пошкоджене. Так само й товар в багатьох випадках пошкоджений та до реалізації не придатний. За даним фактом, як депутат обласної ради, готую депутатське звернення до адміністрації ринку, виконавчого комітету міськради та правоохоронних органів, щодо свідомого позбавлення торгівельних місць підприємців 5-го сектору, які торгують з прилавків\”, – зазначив Віталій Мельничук.

Крім того, свободівець наголосив, що 13 серпня цього року на виконкомі міськради розглядатиметься питання чергових реконструкцій на Калинівському ринку. \”Брутальними свавільними демонтажами, як це сталося 5 серпня, влада вкотре провокує людський протест. А це не принесе користі ні підприємцям, ні ринку, ані самій владі\”, – заявив Віталій Мельничук.

Прес-служба ЧОО ВО\”Свобода

peredplata