Москаль: “Лісові підприємства Буковини сплатили за півріччя менше 12 мільйонів гривень податків”

Москаль: “Лісові підприємства Буковини сплатили за півріччя менше 12 мільйонів гривень податків”— Поки керівники Чернівецької ОДА не знають, як виправдати масове винищення лісу в Карпатах, я вирішив провести невеличке розслідування й дізнатися, що приносить масова рубка лісу самим Карпатам, Україні загалом, і які суми потрапляють при цьому в кишені чиновників різного рівня, — повідомляє нардеп Геннадій Москаль. — Отже, сухі цифри. На території Чернівецької області на податковому обліку знаходиться 1.983 суб’єктів господарювання, з них 183 юридичних та 1.800 фізичних осіб-підприємців, видами економічної діяльності яких є лісопильне виробництво, оброблення деревини та виробництво виробів із деревини.

За перше півріччя 2013 року ця категорія платників податків сплатила податків, зборів та інших платежів до Державного бюджету — 4 млн. 632 тисячі гривень, до місцевих бюджетів — 7 млн. 188 тисяч гривень (відповідна таблиця – на світлині).

Я зробив депутатське звернення, в якому попросив надати інформацію, скільки у відсотковому відношенні від загальної кількості сплачених податків в області сплачує лісопильне виробництво в Державний та місцеві бюджети.

Наперед знаю, що читачі будуть, м’яко кажучи, здивовані цими цифрами, бо вже зараз впевнено можу сказати — цифри будуть мізерними. Отриману відповідь обов’язково опублікую…


З повагою,

народний депутат Верховної Ради України
VIІ скликання,
перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

Москаль: “Влада перетворила Буковинські Карпати на сировинний придаток для Європи”

— З 1 січня 2012р. по 30 червня 2013р. Чернівецька обласна митниця здійснила 1.272 митних оформлень, відправила 94.728 тонн лісоматеріалів по митному коду 4401100000 (деревина паливна, у вигляді колод полін, хмизу, гілок, сучків, деревина тріска або стружка, тирса, уламки та відходи деревини). — повідомляє нардеп Геннадій Москаль. — Таким чином, тонна деревини за вказаним митним кодом у середньому складає 388,17 гривень. Але хто повірить, що насправді експортуються гілки, стружка та тирса — хіба Європа мерзне, і їй не вистачає своїх відходів деревини? Цілком зрозуміло, що це — спосіб обійти інший митний код — 44032011100 (лісоматеріали не оброблені, з видаленою або не видаленою корою з хвойних порід — колоди).
До речі, за вказаний період по даному коду здійснено 1.295 оформлень, тобто стільки ж, скільки й на хмиз. За кордон відправили 116 тис. 493 тонни деревини або 182 тис. 774 м. кв. деревини. Вартість одного квадратного метра деревини у вигляді колод на експорт складає 594,65 грн.
Тепер давайте порівняємо вартість одного кубика дров, які купують мешканці Буковини, з експортною вартістю цих же дров, а також вартість одного кубика хвойних порід, які купують буковинці, з експортною вартістю цього ж дерева.
Чиновники цінової політики, яка заснована на “відкатах”, фактично зробили Буковинські Карпати сировинним придатком для Європи. Надаю кілька копій сертифікатів, виданих управлінням лісового та мисливського господарства Чернівецької ОДА для пред’явлення в митні органи. Далі буде…

З повагою,

народний депутат Верховної Ради України
VIІ скликання,
перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

peredplata