На Буковині електронне митне декларування збільшилося у вісім разів

За даними Чернівецької митниці Міндоходів на початок вересня оформлено майже 35 тис. митних декларацій, з них в електронному вигляді понад 26 тис., що складає 75,8 відсотків від їх загальної кількості. Торік за аналогічний період в електронному вигляді оформлено лише 10 відсотків митних декларацій.

Сервіс електронного декларування товарів на митниці запрацював минулого року і мета його запровадження – прискорення та спрощення здійснення митних процедур, скорочення часу на здійснення митного оформлення, а також мінімізації людського фактору та зменшення кількості бюрократичних процедур.

Без перебільшення можна стверджувати, що у митній сфері поряд із посиленням аналітичної роботи набувають значного розвитку електронні сервіси і підсумки роботи митниці Буковини цьому підтвердженням. З початку нинішнього року відмічено майже у 8 разів збільшення кількості суб’єктів зовнішньо – економічної діяльності, які використовують процедуру електронного декларування без будь-яких обмежень та у всіх митних режимах.

peredplata