Влада пообіцяла виплатити дитячі гроші, а з лікарняними визначиться через місяць

Влада пообіцяла виплатити дитячі гроші, а з лікарняними визначиться через місяць Українці скаржаться на затримку пенсій, дитячих грошей і лікарняних. При цьому лідером з заборгованості соцвиплат є Дніпропетровська область. Наприклад, Андрію Погорєлову з Марганцю досі не виплатили 1200 грн за лікарняний за серпень. \”Такі заборгованості по всьому місту\”, – повідомив він \”Вестям\”.

А ось його землячка з Апостолова Ірина Барсукова знаходиться в декреті з 23 серпня і також ще не отримала грошей: \”Скоро в пологовий будинок, а грошей немає. ФСС перерахувало кошти ще 10 жовтня на казначейство міста, але грошей немає\”. Про затримку пенсії на два-три дні говорять в Харківській і Чернігівській областях, а про затримку декретних грошей – у Київській. Зазначимо, ще в п\’ятницю міністр соцполітики Наталія Королевська повідомила, що всі заявки на виплату лікарняних з вагітності та пологів, що надійшли в Фонд соцстрахування до 1 жовтня, профінансовані. Винятком стала лише Одеська область. У прес-службі Мінсоцполітики зазначили, що кошти на виплату дитячих грошей були перераховані в усі регіони. Цю інформацію підтвердили і в казначействі. Що стосується заборгованості за лікарняними, то ці проблеми обіцяють вирішити протягом місяця.

Тим часом, Держслужба зайнятості заявила, що максимальний термін перебування безробітних на обліку планується скоротити до чотирьох місяців з нинішніх шести місяців і більше. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні накопичилося величезна заборгованість з соціальних виплат. Зокрема, в Києві в жовтні заборгованість склала 119,6 млн гривень, у Дніпропетровській – 75,8 млн гривень, у Донецькій – 96 млн гривень, в Харківській – 31,8 млн гривень.

Джерело та світлина ТСН

peredplata