Перевізники вимагають ліквідувати трансінспекцію

Перевізники вимагають ліквідувати трансінспекцію За ініціативою перевізників України громадські організації „Союз перевізників України” та „Спілка водіїв” звернулися до Президента України з проханням ліквідувати Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекцію), як контролюючий орган, оскільки він повністю дублює функції Державтоінспекції.

„Щоденно на дорогах України за дотриманням Правил дорожнього руху та безпекою перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, здійснює нагляд Державтоінспекція, яка в свою чергу є озброєним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України. Цей підрозділ повністю справляється з покладеними на нього функціями. Для чого державі утримувати за бюджетні кошти, ще один контролюючий орган (Укртрансінспекцію Міністерства інфраструктури України) з тим ж повноваженнями що і ДАІ?” – коментує голова правління ГО „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков.
Громадські організації систематично інформували прокуратури всіх рівнів про постійні порушення прав перевізників інспекторами Укртрансінспекції під час проведення перевірок, але нажаль і на даний час працівники цього контролюючого органу безкарно вчиняють протиправні дії на українських дорогах.
„Інспектори Укртрансінспекції щоденно „тероризують” водіїв рейдовими перевірками на дорогах. На день одного водія для перевірки документів можуть зупинити щонайменше до п’яти разів. А коли цього ж водія зупиняє ще й ДАІ по кілька разів на день? Як може безпечно керувати транспортним засобом такий водій, якого просто „замордували” перевірками? Про яку безпеку перевезень пасажирів можна говорити?

За таких обставин ініціатива заступника міністра інфраструктури України Костянтина Єфименко про плани створення при Укртрансінспекції силового підрозділу на кшталт \”Кобри\”, який буде озброєний і в рамках закону зможе застосовувати жорсткі заходи до водіїв є абсурдною і тому викликала просто хвилю обурення у водіїв та перевізників України”, – коментує президент ГО ”Союз перевізників України” Валентин Демчук.

Також слід зазначити, що Міністерство інфраструктури України лобіює проект Закону України „Про автомобільний транспорт” який на думку перевізників України є дискримінаційним. Його норми містять положення, які грубо порушують права громадян України на здійснення підприємницької діяльності, встановлюють додаткові вимоги до допуску та діяльності на ринку автоперевезень, збільшують кількість порушень законодавства за яку встановлюють величезні штрафи, а також надають право контролюючим органам забирати в перевізників їх автобуси і примусово їх реалізовувати.

Інформаційний відділ ГО „Союз перевізників України”

peredplata