Ніхто з Чернівецької області поки не підписався під вимогою провести парламентські слухання щодо затримки коштів казначейством

Ніхто з Чернівецької області поки не підписався під вимогою провести парламентські слухання щодо затримки коштів казначействомСтаном на 6 листопада 32 міських голови з різних регіонів України поставили підписи під зверненням Асамблеї територіальних громад до Верховної Ради з вимогою провести до 28 листопада парламентські слухання щодо проблеми блокування Державним казначейством рахунків органів місцевого самоврядування.

У своєму зверненні міські голови заявляють про те, що така ситуація загрожує життю та здоров’ю громадян, та обурюються тим фактом, що “в час, коли місяцями без заробітної платні залишаються вихователі дитячих садочків, водії громадського транспорту, не оплачується прибирання вулиць та вивіз сміття, міністерства та відомства продовжують витрачати мільярди гривень на ремонти своїх приміщень, закупівлю автомобілів представницького класу, проведення дорогих святкових заходів”.

Підписанти впевнені у наявності механізмів та резервів для виходу з цієї ситуації, адже “лише через контрабанду пального бюджет в цьому році недоотримав більше 10 млрд. гривень”.

За оцінками експертів станом на початок листопада Державним казначейством заблоковано розрахунки органів місцевого самоврядування на загальну суму понад 70 млрд. гривень. У багатьох містах нестача коштів призводить до відключення світла та засобів зв’язку навіть в приміщеннях органів місцевої влади, під загрозою забезпечення опаленням не лише адміністративних, але й житлових будівель.

Звернення на ім’я Голови Верховної Ради України вже підписали міські голови міст Бахчисарай, Скадовськ, Рубіжне, Кузнецовськ, Сарни, Березне, Сколе, Моршин, Стрий, Самбір, Трускавець, Пустомити, Комарно, Жовква, Дубляни, Старий Самбір, Кам’янка-Бузька, Рава-Руська, Угнів, Радехів, Белз, Великі Мости, Сокаль, Коломия, Ківерці, Березань, Червонозаводське, Семенівка, Зайцево, Турка, Броди, Мостиська.
Збір підписів триває.

Прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності

peredplata