Україна – найбідніша країна Європи. Гірше тільки в Молдові та Білорусі

Україна - найбідніша країна Європи. Гірше тільки в Молдові та Білорусі Такий висновок можна зробити з результатів рейтингу європейських країн, опублікованого виданням Deutsche Welle, пише газета \”Дело\”. При складанні списку враховувався показник ВВП на душу населення (з урахуванням паритету купівельної спроможності — різниці цін на окремі товари і послуги в різних державах). Найбагатшою країною Європи став Люксембург. ВВП на душу населення в цій країні складає близько 80 тисяч доларів. Настільки високий показник пов\’язаний із присутністю в країні великої кількості іноземних робітників. Вони трудяться на економіку Люксембургу, але в той же час не є його резидентами.

Друге і третє місця серед найблагополучніших країн зайняли Норвегія й Ірландія.

Найбіднішою країною Європи стала Молдова. ВВП на душу населення в цій країні — 2,56 тисячі доларів.

\”Це єдина країна у світі, де грошові перекази остарбайтерів складають 35% ВВП — це більше, ніж усі зарплати, держбюджет і весь експорт\”, — підкреслюють автори рейтингу.

Серед найбідніших опинилися балканські країни, Болгарія, Румунія. Замикає десятку Польща, у якої ВВП на душу населення склав 15,8 тисячі доларів.

Україна не була включена в дослідження Deutsche Welle. Однак раніше Всесвітній банк опублікував, що ВВП на душу населення в Україні складає 6,92 тисячі доларів.

Таким чином, за цим показником наша країна — на третьому місці серед найбідніших країн Європи. Україна випередила тільки Молдову й Албанію.

Джерело – Голос.ua

peredplata