У Коблево встановили виноградний рекорд

У Коблево встановили виноградний рекордУ листопаді вітчизняні виноградарі підбивають підсумки збору врожаю. У Коблево 33-й сезон виноградарського господарства став рекордним – зібрано і перероблено понад 15 тисяч тонн винограду, при цьому збережені першокласні характеристики ягід.

Цей рік став вдалим далеко не для всіх виноробних регіонів. Так, у Криму збір винограду був дещо ускладнений через осінні зливи. А у Франції, зокрема у Бордо, урожай червоних сортів скоротився на 20 % у порівнянні з 2012-им через холодну весну і літні грози з градом. У той же час на узбережжі Тилігульського лиману в Миколаївській області сніжна зима, пізня, але тепла весна і сонячне літо дозволили виростити рекордний і одночасно високоякісний урожай.
«Рекордсменами 2013 року за врожайністю та смаковими показниками стали сорти винограду Шардоне і Каберне, з яких будуть вироблені висококласні вина», – розповіла Віра Козлівська, голова правління ПАТ «Коблево».
При виробництві вин застосовуються передові європейські технології, а в модернізацію виробництва підприємства тільки за останній рік було інвестовано близько 20 млн гривень. Фахівці підприємства ось уже протягом декількох років успішно співпрацюють з провідними італійськими консультантами компанії Enofly під керівництвом винороба міжнародного рівня П\’єрджорджіо Берта. За словами пана Берта, продукція Коблево – гідний конкурент іноземним винам, представленим в Україні.
ПАТ «Коблево» вже понад 30 років активно розвиває виноградарство – одну з найбільш трудомістких і соціально важливих галузей сільського господарства України, щорічно забезпечуючи жителів Миколаївщини понад 700 робочими місцями. Завод є бюджетоутворюючим підприємством регіону та здійснює власний вагомий внесок у розвиток вітчизняної виноробної галузі.

peredplata