Буковинці при придбанні покупок надають перевагу банківським карткам

Від початку 2013 року мешканці Чернівецької області близько 1,3 млн разів оплачували свої покупки за допомогою банківських карт ПриватБанку, що у два рази більше, ніж у 2012 році.
Безготівковий обіг також збільшився більш ніж вдвічі та сягнув 176 млн грн проти 82 млн у 2013 році – повідомляє регіональний прес-офіс Приватбанку.

“Тенденція зростання безготівкових розрахунків не оминула й Буковину, – каже Євген Маховіков, керуючий Чернівецькою філією ПриватБанку. – Тому ми направили багато сил на те, щоб нашим клієнтам було якомога зручніше. Наша мета – забезпечити чим більше торгівельних точок платіжними терміналами, починаючи з великих сітьових мереж і закінчуючи маленькими сільскими магазинчиками”.

В Україні найактивніше використовують банківські картки для оплати покупок жителі Києва, Дніпропетровська та Донецька. А на Буковині, крім обласного центру, безготівковим розрахункам найбільше надають перевагу в Кіцмані, Хотині та Глибоці.

Станом на листопад 2013 року, у Чернівецькій області працює 1331 POS-термінал.
Нагадуємо, що Кабінет міністрів України 2 жовтня 2013 року встановив норму, згідно з якою торгівельні підприємства, що відмовили покупцю у розрахунку за товар з використанням платіжної картки, можуть бути оштрафовані в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів, що на сьогодні становить 8,5 тис. грн.

peredplata