Щоб уникнути суперечностей при нарахуванні податку на нерухомість, проведіть звірку до 31 грудня (включно)

Платники податку на нерухоме майно впродовж року перерахували до місцевого бюджету 52,1 тис. грн. Більшість коштів сплатили до бюджету платники – юридичні особи. Що стосується платників – громадян, то ДПІ у м. Чернівцях нагадує, що з 1 січня 2014 року набирають чинності норми Податкового кодексу України щодо сплати податку на нерухоме майно громадянами. Повідомляє інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Щоб уникнути суперечностей при нарахуванні суми податку на нерухомість наступного року власники об\’єктів житлової нерухомості на підставі оригіналів документів про право власності на об\’єкти житлової нерухомості і за наявності документів, що засвідчують власника, можуть провести звірку до 31 грудня 2013 року (включно). Без звірки податок нараховуватиметься згідно інформації, що є у територіальних органів Міндоходів.

Наразі чернівецькими податківцями вже надіслано 1200 запрошень власникам житлової нерухомості щодо звірки кількості об\’єктів житлової нерухомості та розмірів їх житлової площі. Більше половини запрошених, 679 осіб, таку звірку вже провели.

Нагадаємо, пільга зі сплати податку на нерухомість, надається, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир – 120 кв. м., будинків – 250, квартир та будинків – 370 кв. м. При цьому, пільги зі сплати податку не розповсюджуються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

peredplata