У Чернівцях про податки розповідали in English

Нещодавно чернівецькі міндоходівці завітали до старшокласників Чернівецького ліцею №2 у незвичному апмлуа.
За ініціативи начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського вони підготували та провели лекцію з курсу «Основи податкових знань» англійською мовою.

Ліцеїсти вже звикли зустрічати у себе представників міської податкової, втім цього разу були приємно здивовані, адже лекцію про податки англійською слухали вперше.

Як зазначила викладач навчального закладу Антоніна Корчинська: «Колись у Чернівцях інтелігентною вважалась та людина, яка знає як мінімум чотири мови (крім української та німецької). І сьогодні, щоб бути успішним необхідно досконало володіти знаннями, як податкового права, так і вивчати мови міжнародного спілкування, адже суспільство поступово, але впевнено перетворюється на космополітичне».

Фахівець інформаційно – комунікаційного відділу Тетяна Коломієць майстерно, в доступній формі розповіла учням про історію розвитку податкової справи, основні етапи становлення податкової системи України та напрями сучасної податкової політики, а також про розвиток електронних сервісів і впровадження кращих зразків сучасного обслуговування платників податків.

«Економічна освіта – це основа формування податкової культури. Нам у першу чергу потрібно змінити суспільний погляд на податки, адже без них немає жодної держави. Без податків не може існувати медицина, школа, виплачуватись пенсії. Саме тому процвітають ті країни, де за багато років, за багато поколінь склалося усвідомлення кожної людини, що сплата податку є найважливішим громадянським обов’язком\”, – наголосив директор Чернівецького ліцею №2 Андрій Сігітов.

Ліцеїсти погодились, що важливо правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права та виконувати обов’язки. Тим самим будувати успішну країну, що є частиною європейської спільноти.

На завершення зустрічі кожен учень отримав на згадку брошурки:«Права та обов’язки», «Сервіс для платників», офіційне видання «Вісник Міністерства доходів і зборів України» та гарне враження від цікавої та фахової розмови in english. А де-хто з ліцеїстів, мабуть, уявив себе працівником Міндоходів майбутнього – сучасної, високотехнологічної, ефективної та престижної служби європейського зразка. Про це повідомив Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata