На Буковині понад 4 тис. торговців підакцизною продукцією

За оцінками фахівців Міндоходів Буковини кількість охочих торгувати алкоголем та тютюном на Буковині залишається стабільною. Достатньо сказати, що в Чернівецькій області на початок березня нинішнього року платники отримали 2156 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 1950 тютюновими виробами, за які сплачено в дохід бюджету понад 1,7 млн. грн.
За цей же період торгівці алкоголем та тютюном поповнили бюджет на 1,5 млн. грн. збором на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.
Проводячи комплекс заходів направлений на дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції у січні-лютому 2014 року Міндоходів Буковини анулювало 131 ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, з них, 4 у зв’язку із встановленням фактів продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім буковинцям. За цей же період, при проведенні 23 перевірок на ринку алкоголю та тютюну встановлено порушень майже на 0,2 млн. грн.
«Для реального здійснення економічних перетворень насамперед необхідно повернути у правове русло весь спектр операцій, що мають місце у сфері імпорту, виробництва та продажу тютюну і алкоголю. А нагальним завданням як посадовців так і самих громадян – це виявляти та запобігати порушенням у цій галузі і припинити продаж фальсифікату на теренах області» – акцентував Перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайло Пердейчук.

Затверджено форму Повідомлення про запрошення платника податків
Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області повідомляє про затвердження нової форми Повідомлення про запрошення платника податків, зборів, платежів або його представників до органу доходів і зборів.
Нагадаємо, що контролюючі органи мають право запрошувати платників податків або їх представників для перевірки правильності нарахування та своєчасності сплати податків, зборів, платежів і дотримання вимог іншого законодавства. Письмові повідомлення про такі запрошення надсилаються не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня запрошення рекомендованими листами, у яких зазначаються підстави запрошення, дата й час, на які запрошується платник податків (представник платника податків).
Дана норма передбачена підпунктом 20.1.1 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України.
Форма Повідомлення про запрошення платника податків, зборів, платежів або його представників до органу доходів і зборів затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 06.02.2014 № 120, який набрав чинності 14 березня 2014 року.

На Чернівецькій митниці Міндоходів викрито порушень на 3млн.грн.
Саме на таку суму з початку року на митниці запроваджено 209 справ про порушення митних правил .
Найпоширенішими є випадки незаконного переміщення через митний кордон цигарок -55 випадків і психотропних речовин та наркотичних засобів – 92 випадки.
Також, було виявлено 2 порушення при переміщенні через кордон транспортних засобів та 1 порушення при переміщенні валюти.
За цей же період до правоохоронних органів Чернівецької області направлено 2 повідомлення про протиправні діяння,що містять ознаки злочину. Зокрема, про вилучені патрони до вогнепальної зброї калібру 9 мм. та підроблення технічного паспорту на автомобіль марки «В.М.W 33ОСІ».

Припиняєте підприємницьку реєстрацію –
відзвітуйте за єдиним внеском

Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області звертає увагу платників на те, що у випадку зняття з обліку в органах доходів і зборів, страхувальник зобов’язаний подавати звіт за останній звітний період до дати зняття з обліку та звіти за попередні звітні періоди, якщо вони не подавалися до органу доходів і зборів за місцем взяття страхувальника на облік.
Процедуру зняття з обліку платників єдиного податку в органах доходів і зборів передбачено Порядком обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників, затвердженими наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 року №458.

Звітність та сплата у 2014 році лісового збору.
З 1 січня 2014 р. розміри ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів збільшені вдвічі, а порядок обчислення та сплати збору в 2014 році залишився незмінним.
Розрахунок лісового збору складається за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.2012 р. № 1404, та подається до контролюючого органу за місцем розташування лісової ділянки. Граничні терміни подання звітності збору за спеціальне використання лісових ресурсів в 2014 році:
за I квартал 2014 р.: 12 травня
за півріччя 2014 р.: 11 серпня
за три квартали 2014 р.: 10 листопада
за 2014 рік: 9 лютого 2015 року.

Відповідно сплатити необхідно збір за спеціальне використання лісових ресурсів в 2014 році:
за I квартал 2014 р.: 20 травня
за півріччя 2014 р.: 19 серпня
за три квартали 2014 р.: 19 листопада
за 2014 рік: 19 лютого 2015 року.
Перевірити наявність податкового боргу
можна з власного комп’ютера

Фахівці Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області нагадують про те, що компонент сервісу «Електронний кабінет платника податків» в закладці «Розрахунки з бюджетом, надає можливість переглянути інформацію щодо стану розрахунків із бюджетом за всіма кореспондентськими рахунками, зокрема інформацію про податковий борг у розрізі податків, належних платнику до сплати, на задану дату та прогноз платежів до кінця поточного року, без витрачання часу на відвідування органів Міндоходів.
Для роботи із сервером платнику необхідно мати лише електронний цифровий підпис (ЕЦП) та доступ до Інтернет-мережі.
Отримати ЕЦП, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів (ЦСК), можна в секторі сертифікації ключів, що функціонує при Центрі обслуговування платників в Державній податковій інспекції у місті Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області по вул. Червоноармійська, 200-А (каб. 110).
За допомогою Інструкції користувача, завантажити з сайту Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення «Програмний комплекс користувача ЦСК» і встановити програмне забезпечення на персональному комп’ютері. Після чого, авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
Детальніше про подання звітності в електронному вигляді можна також самостійно дізнатися на веб-порталі Міндоходів України (http://minrd.gov.ua).

Буковинці не зволікайте з обов’язковим декларування доходів,
отриманих у 2013 році
Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області нагадує громадянам, які протягом звітного 2013 року отримували доходи,що не оподатковувалися при виплаті податком на доходи фізичних осіб, про обов\’язок включити суму таких доходів до складу загального річного оподатковуваного доходу і подати річну податкову декларацію до 1 травня 2014 року, а до 1 серпня 2014 року сплатити з таких доходів відповідну суму податку.
Також, подати Декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata