Чернівецькі активісти пропонують маркувати російські товари у супермаркетах

Група активістів Євромайдану Чернівці та спільноти «Чернівчани» пропонують маркувати товари, виготовлені в Росії. Це дозволить споживачам легше орієнтуватися серед товарів і бойкотувати російську продукцію. Відповідне звернення вони вже зареєстрували у Чернівецькій міській раді, повідомляє активістка Надія Бабинська.

Минулого тижня активісти Євромайдану Чернівці влаштували інформаційний рейд містом, роздаючи листівки щодо бойкоту російських товарів з переліком великих компаній та мережевих магазинів.

Однак є потреба в тому, щоб в магазинах товари, що виготовлені в Російській Федерації, були відповідно позначені. Це б дозволило кожному робити свідомий вибір громадянам України чи підтримують вони фінансово окупантів, а чи ні.

«Зважаючи на агресію, анексію Криму Російською Федерацію, непродуктивність дипломатичних, політичних шляхів впливу на керівництво РФ з метою припинення наступу на територіальну цілісність та суверенність України, вважаємо за дієвий спосіб економічного тиску, а саме: бойкот товарів, що виготовлені в Росії, – йдеться у зверненні активістів. – У зв’язку з цим звертаємось до Чернівецької міської ради проявити громадянську позицію і рекомендувати приватним підприємцям та підприємствам Чернівців відповідно позначати товари, що виготовлені в Росії позначкою «Виготовлено в Росії».

Чи відреагують на звернення активістів чиновники стане відомо у четвер на сесії міської ради.

Чернівецькі активісти пропонують маркувати російські товари у супермаркетах

peredplata