Кредитний рейтинг України знову погіршився

Кредитний рейтинг України знову погіршивсяМіжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз рейтингу України з \”позитивного\” на \”стабільний\”.

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Зокрема, агентство знизило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті, який знаходиться на рівні В.

Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті на рівні В.

У відповідності до шкали Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.

\”Баланс ризиків, що загрожують Україні, в даний час, після збільшення вартості залучення позикових коштів за кордоном і супутніх цьому побоювань відносно іноземного фінансування, а також на тлі прогнозованого уповільнення світового зростання, краще відображається \”стабільним\” прогнозом\”, – заявив директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах Чарльз Севіль.

\”Позитивний\” прогноз був привласнений рейтингів України в липні 2011 року, проте з тих пір Fitch переглянуло прогнози зростання світового ВВП, а підсилилося неприйняття ризику інвесторами призвело до зниження курсів багатьох валют emerging markets до долара США, наголошується в прес-реліз.

На початку вересня Fitch відкликало рейтинг України AA(ukr) за національною шкалою.
Джерело

peredplata