Чернівецькі роботодавці сплатили маже 89 % всього ЄСВ

Щонайменше 249,9 млн. грн. єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували чернівецькі платники на рахунки Держказначейства за три місяці 2014 року. Лише у березні спрямовано до бюджету 91,2 млн. тис. грн.

За інформацією інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м. Чернівцях переважна частина цих коштів надійшла від роботодавців міста, які нарахували та сплатили єдиний соціальний внесок на суми заробітної плати, винагороди та за договорами цивільно-правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності. Цей вид платежу складає 88,7 % від загальних надходжень ЄСВ. Підприємці-спрощенці перерахували у І кварталі майже 13 млн. грн..

Наразі Міністерство доходів і зборів України ініціює уніфікацію звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування по фізичних особах-підприємцях. Це пропонується здійснити шляхом об`єднання в одну таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування. На думку фахівців Міністерства, об`єднання трьох таблиць в одну посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи.

Розроблено проект макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску”, який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів. у розділі „Діяльність” (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення).
Запрошуємо платників висловити свою думку стосовно спрощення звітності у розділі „Опитування”.

peredplata