На Чернівеччині працевлаштовані 112 «нелегалів»

Фахівцями підрозділів Міндоходів Буковини у січні – березні нинішнього року проведено 12 перевірок на предмет дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати та правильності сплати податку на доходи фізичних осіб. Порушення норм податкового законодавства встановлені у всіх перевірених.

Завдяки вчасно вжитим заходам такі «оптимізатори», заплатять до місцевих бюджетів майже 93,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 35,3 тис. грн. єдиного соціального внеску.

За цей же період установлено 7 фактів виплати заробітної плати в «конвертах» і як наслідок донараховано податку та штрафних санкцій на загальну суму 8,1 тис.

«Процес легалізації праці та заробітної плати в регіоні триває невпинно. Ми проводимо весь комплекс заходів і закликаємо буковинців бути найманими, а не наймитами» – відзначив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Сергій Попелишко та зауважив, що за три місяці поточного року уже залучено дореєстрації 112 працівників «нелегалів».

peredplata