Бізнес – спільнота Буковини сплатила до місцевих бюджетів майже 293 млн. грн.

На таку суму податкових платежів протягом чотирьох місяців цього року наповнилася дохідна частина місцевих бюджетів регіону. Зокрема, у квітні нинішнього року надійшло 76,2 млн. грн., завдання по мобілізації виконані на 107,8 відсотків – відмічають у Головному управлінні Міндоходів у Чернівецькій області.

Основна складова доходів місцевих бюджетів – податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого в регіоні за січень – квітень нинішнього року перевищили 195,2 млн. грн. У квітні цього податку надійшло 52,5 млн. грн.
Вагоме місце у забезпеченні діяльності місцевих громад займає надходження плати за землю. Цього річ, у квітні буковинці сплатили 10 млн. грн. плати за землю, а з початку року – 39,4млн.грн.
Трете місце у формуванні місцевих бюджетів регіону належить «спрощенцям». Платники вже мобілізували до місцевих бюджетів 38,2 млн. грн. єдиного податку, а квітневі надходження єдиного податку перевищили минулорічні на 0,4 млн. грн.

На Чернівеччині надходження єдиного соцвнеску досягли 594 млн.грн.

Перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайло Пердейчук підтвердив , що за чотири місяці нинішнього року на рахунки органів Держказначейства області мобілізовано на 1,8 млн. грн. єдиного соціального внеску більше ніж у аналогічному періоді торік.
У квітні завдання по сплаті внеску виконано на 109,5 відсотків. В абсолютних цифрах це становить 159,5 млн.грн..
Позитивна динаміка надходжень єдиного соціального внеску – це першочергове завдання усіх територіальних органів доходів і зборів в області, оскільки від стабільності і повноти його сплати залежить виконання державою своїх головних функцій із забезпечення громадян соціальними гарантіями (своєчасність виплат пенсій, допомог та соцвиплат).
Задля цього фахівці Міндоходів Буковини спільно з бізнес – спільнотою. вживають заходів в напрямку стабілізації ситуації у сфері легалізації ринку праці, що має безпосередній вплив на сплату єдиного соціального внеску, наполегливо борються з виплатою заробітної плати в «конвертах», виявляють факти використання не облікованої робочої сили.

На Буковині підвели підсумки декларування

Щорічно, у період з 1 січня по 1 травня проходить кампанія декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Визначальною ідеологією кампанії з декларування доходів є спрямування громадян на добровільне виконання свого конституційного обов’язку зі сплати податків та підвищення податкової культури населення.
Загалом, за первинними підрахунками свій громадянський обов’язок в Чернівецькій області, щодо декларування неоподаткованих доходів, виконали понад 6,3 тис. громадян, сума задекларованих ними доходів склала 278,5 млн. грн.
За перерахунками даних декларацій місцева скарбниця регіону поповниться податком на доходи фізичних осіб в сумі більше 15,2 млн. грн.
В цьому році найактивнішими декларантами є спадкоємці. Саме вони подали найбільшу кількість податкових декларацій – 1626 декларацій. Отримані доходи від надання нерухомості в оренду задекларували 1163 мешканців регіону. Про статки від продажу рухомого та нерухомого майна та сільськогосподарської продукції повідомили 361 буковинець. Отриманий інвестиційний прибуток задекларували 330 громадян. Іноземні доходи задекларували 196 резидентів.
Декларації про «мільйонні» доходи в Чернівецькій області подали 29 буковинців. Тогоріч таких платників налічувалося лише 19. Від отримання спадщини задекларували свої доходи 10 громадян, 8 – інвестиційний прибуток, 10 – про продаж об’єктів нерухомого майна та 1 – виграш у лотерею.
Дана категорія декларантів поповнить місцеві бюджети податком на доходи фізичних осіб в сумі 2,4 млн. грн.

Електронні сервіси Міндоходів
Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області нагадує, що на офіційному веб-порталі Міндоходів України розміщено чимало електронних сервісів, за допомогою яких платники можуть знайти багато корисної інформації.

«Єдина база податкових знань» – інформаційний ресурс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Міндоходів України по різних напрямах чинного податкового законодавства.

Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою та ін.

Електронні сервіси «Реєстр платників ПДВ», «Анульовані свідоцтва платників ПДВ» допоможуть дізнатися про те, чи є дійсним свідоцтво ПДВ свого контрагента, дату початку дії свідоцтва, а також інформацію про анулювання реєстрації платника ПДВ

«Перевірка свідоцтва платника єдиного податку» – за допомогою цього сервісу можна впевнитись в тому, що свідоцтво платника єдиного податку є дійсним.

Сервіс «Пульс» –гарантує платнику послуги з оперативного вирішення проблемних питань. Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» Міністерства доходів та зборів для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.
Перелік сервісів, що надаються Міністерством доходів і зборів України постійно розширюється та вдосконалюється, адже це вимога часу. Доступ до вказаних сервісів можливий як із веб-порталу Міндоходів України (http://minrd.gov.ua/), так і з сайту Головного управління Міндоходів у Чернівецькійй області (http://cv. minrd.gov.ua).

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata