В Криму воду видаватимуть за картками та збиратимуть пластикові пляшки

В мерії Симферополя визнають, що півострів може відчувати нестачу питної води – особливо в курортний сезон. Відповідальність звично перекладають на Київ, який нібито робить усе для блокування постачання води основною артерію її надходження – Північним кримським водоканалом. Зокрема, Держводгосп України нібито не хоче обговорювати проекти договору на водопостачання і оплату послуги

В Криму воду видаватимуть за картками та збиратимуть пластикові пляшки

Кримський уряд терміново вживає заходів, щоб вирішити проблему. Зокрема, біля Старого Криму бурять нові свердловини і починають перекидання води з заповнених передгірних водосховищ. Крім того , здійснюється реконструкція застарілих водогонів в районі Феодосії , в яких губилося більше 50 % води.

Однак цього явно недостатньо для потреб кримчан і особливо гостей Криму у вигляді організованих поставок російських бюджетників, яких очікують з початком курортного сезону. Відтак, уряд півострова збирається ввести виділення води за картками зі спеціально облаштованих пунктів централізованої видачі. В свою чергу туди вода надходитиме з нових свердловин, розробка яких вже почалася.

Мер Керчі Олег Осадчий вже анонсував подачу води в місті за жорстким графіком, і попросив ЗМІ не нагнітати пристрасті довкола суто технічних труднощів. В той же час влада Криму зіштовхнулась із зовсім неочікуваною проблемою – виявилось, що на півострові немає виробництва тари для набору споживачами води, однак воно є на материковій Україні.

За непідтвердженими даними, найближчим часом в Криму буде організовано збір порожніх пластикових пляшок. За підрахунками чиновників, тари є повно на пляжах Криму ще з минулого сезону. Всі ці пляшки треба лише зібрати – люди для цього за невеличку винагороду знайдуться, – помити і дезінфікувати. Ємностей цілком вистачить хоч на два курортних сезони, – вважають ініціатори всекримського збору пляшок.
Джерело: ПІК

peredplata