Обсяг товарообороту на Чернівецькій митниці Міндоходів перевищив 139,3 млн. дол. США

Бізнесмени Буковини за чотири місяці поточного року імпортували товарів, які підлягали оподаткуванню, на суму понад 79,9 млн. дол. США загальною вагою 51,4 тис. тонн. Експорт товарів перевищив 59,4 млн. дол. США, загальною вагою 145,4 тис. тонн. З початку нинішнього року в зоні діяльності митниці зовнішньоекономічні операції здійснювали 451 суб’єкт ЗЕД, а їх торгівельними компаньйонами були підприємства з 68 країн світу.

Загалом, від здійснення експортно-імпортних операцій до Державного бюджету надійшло 197,7 млн. грн.
Лідерами серед імпортерів, у відсотковому співвідношенні від вартості товарів, як і торік, була Румунія – 39,7%. Друге місце, незважаючи на деяке зменшення у порівнянні з минулим роком, посідає Туреччина – 20,9%. Дещо більше цьогоріч імпортовано товарів з Угорщини та Китаю. Відповідно обсяги зросли на 36,7 % та 14,3 %.
Щодо експортування товарів буковинськими бізнесменми, то за чотири місяці 2014року, на 15,1% зросли обсяги до Румунії і на 20,7 % до Польщі. До Росії цього року експортовано на 27,8 % менше за минулорічні показники.
До основних товарів, що імпортувалися на митну територію України через митні пункти Чернівецької митниці належать нафта та нафтопродукти, митна вартість яких 14,9 млн.доларів США (18,7%), вага нетто – 13,8 тис. тонн (26,9%).
Щодо експортних операцій – то переважно вивозилися за межі митної території України волоські горіхи, олія соняшникова, лісоматеріали оброблені і необроблені та костюми для чоловіків.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata