Чернівецька обласна рада посилює контроль за руслоочисними роботами

Питання про посилення контролю за проведенням руслоочисних робіт на землях водного фонду Чернівецької області з частковим видаленням гравійно-піщаної суміші викликало жваве обговорення на засіданні колегії Чернівецької обласної ради.

Заслухавши інформації начальників Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області та Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів, члени колегії загострили питання про законність здійснення руслорегулюючих робіт на території Чернівецької області. Зокрема, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч наголосив, що для їх проведення необхідні результати екологічної та технічної експертиз, виготовлення проектно-кошторисної документації, отримання дозволів, оскільки ці роботи Постановою Кабміну віднесені до видів діяльності, які становлять підвищену екологічну небезпеку. Валентин Маніліч підкреслив, що всі руслорегулюючі роботи, які проводяться в області, повинні здійснюватись на законних підставах, а сьогодні рішення сесії обласної ради від грудня 2007 року щодо цього питання не виконується, немає регуляторно-правових та нормативних актів, які б визначали порядок проведення цих робіт.
У зв’язку з цим колегія обласної ради запропонувала профільним постійним комісіям обласної ради детально розглянути на своїх засіданнях питання контролю за проведенням руслоочисних робіт з частковим видаленням гравійно-піщаної суміші, підготувати та подати на розгляд сесії обласної ради відповідний проект рішення.

• Джерело: Прес-служба облради

peredplata