Чернівчанам вже повернули 75% податку

З початку року правом на податкову знижку скористалась 926 чернівчан. Саме стільки громадян подали декларації для того, щоб повернути частину витрат на навчання, за користування іпотечним кредитом та інших законодавчо встановлених витрат, понесених у 2013 році. Повідомляє Державна податкова інспекція у м. Чернівцях.

«Громадянам, які скористались правом на податкову знижку, мають повернути 1137,08 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. 75 % цієї суми або 849,72 тис. грн. чернівчани вже отримали», – про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Віктор Гетьман.

Найчастіше чернівчани використовують право на податкову знижку за навчання. «Нею скористались 772 мешканці міста, а повернуто їм буде з бюджету майже 778 тис. грн.», – додав Віктор Васильович.

Серед інших видів податкових знижок, якими на сьогодні скористались жителі нашого міста, посадовець назвав наступні:

– 52 громаданина подали податкову декларацію з метою одержання податкової знижки на частину суми відсотків, сплачених ними за користування іпотечним кредитом. Цим громадянам повернуть 273,51 тис. грн.;
– 100 громадянина скористались правом на податкову знижку відносно страхових платежів та пенсійних внесків, з бюджету їм повернуть 83,68 тис. грн.;
– 1 чернівчанка скористалась правом на податкову знижку відносно суми коштів, сплачених медичному закладу за оплату допоміжних репродуктивних технологій, сума до повернення складе 2,03 тис. грн.

Хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем реєстрації.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати з поданням декларації. Додаткову інформацію щодо заповнення декларації можна отримати за тел. 54-56-58.

peredplata