Міндоходів Буковини оштрафували «тіньовиків» ринку праці на 208 тис. грн.

Це підсумок проведених впродовж січня – травня поточного року міндоходівцями Чернівецької області перевірок 18 комерсантів в діяльності, яких виявлено порушення стосовно дотримання норм законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам – повідомили у Головному управління Міндоходів Чернівецької області.

Відтак, за результатами здійснених заходів несумлінним бізнесменам регіону донараховано 186,6 тис. грн., в тому числі: 143,2 тис. грн. податку на доходи фізичних та 41,2 тис.грн. єдиного соціального внеску.

Крім того, з початку року перевірено 25 бізнесменів по виявленню доходів, які виплачуються в «конвертах». З них у 21 випадках встановленні порушення та як наслідок, донараховано податку та застосовано штрафних санкцій на суму 21,5 тис. грн.

У Міндоходів Чернівецької області зазначають: «Ми зацікавлені не тільки в ритмічному наповненні дохідної частини місцевих бюджетів, а й у дотриманні конституційних прав громадян та їх соціальних гарантій. Завдяки активній роботі фахівців у цьому році «тіньовий» ринок праці вже скоротився на 146 осіб».

peredplata