На Чернівеччині з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

На території Буковини діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами здійснюють 4025 бізнесменів різних форм власності, які за останні п’ять місяців до бюджету сплатили 4,6 млн. грн. плати за ліцензії.

З початку року у Чернівецькій області фахівцями Міндоходів перевірено 17 торговців підакцизної продукції. Майже 100 відсотків перевірених порушували законодавство, що регулює правила продажу. Результатом такої комерції – 51,3 тис. грн. застосованих фінансових санкцій, які підлягають сплаті в дохід бюджету. На порушників складено 83 протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності на суму 201 тис. грн. За продаж тютюну і алкоголю неповнолітнім анульовано 3 ліцензії та прийнято 3 рішення про застосування фінансових санкцій на суму 20,4 тис. грн.

Необхідно визнати, що зафіксовані перевірками найтиповіші порушення – це торгівля алкогольними напоями за роздрібними цінами, нижчими від встановлених законодавством, тютюновими виробами – за цінами вищими від максимальних роздрібних цін цього року доповнено і більш суттєвим нехтуванням законодавчих норм. Приміром, на середину червня 2014 року Міндоходівці виявили та припинили діяльність 4 «підпільних» цехів по виробництву фальсифікованої горілки, а з незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на загальну суму понад 2,8 млн. грн.

Зокрема, алкогольних напоїв – 308,8 дал на суму 424,4 тис. грн., спирту – 1732,5 дал на суму 987,2 тис. грн., тютюнових виробів – 146,0 тис. пачок на суму майже 1,2 млн. грн. та паливно-мастильних – 7,1 тони вартістю 78,7 тис. грн.

peredplata