Боротьба з «конвертами» – ключовий аспект наповнення місцевої скарбниці

У результаті вжиття широкого комплексу заходів по детінізації ринку праці та легалізації доходів громадян Міндоходівцями регіону упродовж 7 місяців цього року додатково донараховано 397,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та понад 76,3 тис. грн. єдиного соціального внеску – повідомляють у Головному управління Міндоходів у Чернівецькій області.
Податковий контроль за дотриманням платниками вимог ПКУ щодо виплати заробітної плати засвідчив, що факти виплат доходів в «конвертах» з використанням не облікованої готівки та веденням подвійної бухгалтерії виявлено перевірками у 28 платників. Ціна таких «конвертних» розрахунків – 30,3 тис. грн. донарахованого податку та застосованих фінансових санкцій.
Фахівці Міндоходів Буковини під час проведення семінарів, тренінгів та інших заходів ні на мить не забувають про роз’яснювальну та агітаційну роботу, спрямовану на боротьбу з виплатою зарплати в «конвертах» та дотримання норм податкового законодавства. Анонси про час та місце проведення таких заходів для платників, можна дізнатися на офіційному порталі територіального органу Міндоходів у Чернівецькій області http://cv.minrd.gov.ua/anonsi-ark/.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata